top of page

Bánhidi Mesi

Bánhidi Mesinek hívnak, természetgyógyász kineziológusként, a craniosacralis terápia elemeivel, kineziológiával, akupunktúrával, kínai asztrológiával és MeridiM diagnosztikával dolgozom.

  • Facebook
  • Instagram

Jelenleg az Upledger Institute Hungary hallgatójaként CST1, CST 2, SER (SomatoEmotional Release), CSP1 (Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1) végzettséggel rendelkezem és készülök a CST-T Craniosacralis terápia – Technique) vizsgára.
http://www.upledger.hu/kepzesek/hallgatok/banhidi-emese/

Az Emkarában a kezelések során ötvözöm a craniosacralis terápia elemeit a kineziológiával és akupunktúrával, valamint egy kis önismeretként támogatom meg az egész folyamatot a kínai asztrológiával.

Amikor hozzánk fordulsz, ez fog történni:

0. lépésVéleményünk szerint nem létezik betegség, csupán gyógyulási folyamat, ezért itt az Emkarában mi is komplex folyamatban támogatjuk a test lélek szellem EGYSÉG-ét. Mindent ennek rendelünk alá, az összes technikánk erre épül.

Első alkalommal Kristóf Petrával találkozhatsz, aki szeptemberben kezdi ötödik évét az Orvosi Egyetemen. 

Itt az Emkarában fontosnak tartjuk, hogy az akadémikus orvoslás szűrőjén is keresztül menj, ezért Petra veszi fel az adataidat, és hiteles forrásból válaszolja meg kérdéseidet, legyen szó akár az esetleges problémáid anatómiai hátteréről, hagyományos kezelésekről, életmódról, mentális egészségről.  Ezután ő mesél neked az EMKARA technikákról, hogy kiválaszthasd a számodra minden szempontból legmegfelelőbbet. 

Tanácsadás időtartama: 60 perc

Amennyiben Petra hozzám irányít, és hozzájárulsz az adataid továbbításához, telefonon vagy emailen felveszem veled a kapcsolatot, hogy időpontot egyeztessünk.

1. Amikor találkozunk, néhány kérdést én is fel fogok tenni neked, majd kezdhetjük is a közös munkát ! 😊

Ez az első alkalom kb 90 percet fog igénybevenni az alábbi tematikával:

2.      MeridiM diagnosztika: 

Egész szervezeted működését, testi -lelki -szellemi folyamataidat a benned lévő energiakeringés határozza meg.  

A tudomány mai színvonalának megfelelően, a pulzus- és nyelvdiagnosztikát kiváltottuk objektív mérőeszközzel, így a MeriDiM® műszer segítségével képileg jelenítjük meg az energetikai folyamatokat.
Az akupunktúra elmélete szerint, a meridiánok energetikai kiegyensúlyozatlansága, az energetikai elakadások (blokkok) egészségügyi problémákhoz, fájdalomhoz és betegséghez vezetnek.

Ez a mérés teljesen fájdalmatlan. Ilyenkor mindkét kezed és mindkét lábad ujjaihoz csupán hozzáérintem a műszert, mely azonnal megjeleníti az eredményt. 

Időtartam: kb 20 perc

2. Fülakupunktúrás kezelés:

Amennyiben a MeridiM eszköz mutatott nekünk bárhol olyan pontot/pontokat, ahol az energiakeringés nem kiegyensúlyozott, akkor azt/azokat a pontot/pontokat lézeres akupunktúrás műszerrel (teljesen fájdalmatlan), vagy egyszerhasználatos akupunktúrás tűk segítségével kezelem.
Az energetikai blokkok oldásával az optimális egyensúly a meridiánokban, ezáltal fizikai, testi és lelki, azaz holisztikus módon a szervezet egyensúlyi állapota is visszaáll.

Az akupunktúra, visszaállítva ezt az egyensúlyt, felkészít téged a szükséges kezelés/ek lehető legkönnyedebb, leghatékonyabb befogadására a tartós EGÉSZ-séged érdekében.

Időtartam: kb 20 perc

  3. Kínai asztrológia

Természetgyógyászként főként a hagyományos kínai orvoslás elvei mentén haladok a gyógyulás támogatásában, ezért nálam a kínai asztrológia néhány „cseppje” elengedhetetlen ehhez a folyamathoz.  

Amíg a nyugati asztrológia bolygókkal, fényszögekkel dolgozik, addig a kínai asztrológia, az Univerzumban található 5 őselemet használja. A tüzet, a földet, a fémet, a vizet és a fát.

A kínai asztrológia azt mutatja meg, hogy milyen típusú elemekből tevődsz össze. Pont annyi elem van benned, ami ahhoz szükséges, hogy az eltervezett életutadat meg tudd valósítani.

Sokkal könnyebb ez a folyamat mindkettőnknek, ha picit jobban megismered önMAGad!

Sok sok évnyi tapasztalat, önmagam megfigyelése alapján kialakult véleményem szerint a betegségek nagyrésze azért alakul ki, mert hosszútávon:

-          Nem azt csináljuk, amit szeretnénk (pl: nem tudjuk miben vagyunk jók, vagy nem hisszük el magunkról, hogy valamiben jók lehetünk és abban ki is teljesedhetünk).

-          Nem úgy élünk, ahogy szeretnénk (pl. párkapcsolati problémák, önmagunk sem tudjuk mire vágyunk, vagy nem merjük elhinni, hogy megérdemelhetjük a boldogságot).

-          Nem ott élünk, ahol szeretnénk (pl. a bennünk lévő elemek megmagyarázhatják, hogy miért vonzódunk annyira a vízhez közeli helyekhez. Ahelyett, hogy elnyomjuk magunkban ezeket a vágyakat, kijelölhetünk magunknak rövid és hosszútávú célokat. )

Ha azt csinálod, amire születtél, akkor boldogság, könnyedség, áramlás, rugalmasság jellemzi napjaidat, melyben nincs helye a FÉL-elemnek, csakis az EGÉSZ-ségnek!

időtartam: kb: 15 perc

4. Kineziológia alkatfunkció

Mostanra picit ráláttál az energiaáramlásodra, amit meg is támogattunk, majd kaptál egy kis képet magadról, milyen erősségeid és milyen fejlesztendő területeid vannak életed még boldogabb megéléséhez.

Ezután pár szóban megismertetlek téged a saját alkatfunkciós jegyeiddel, melyek megmagyarázzák a stresszhelyzetben kialakult ösztönös reakcióidat.  

Ezekkel a jellegzetességekkel születtünk, ezért fontos ismernünk őket, hogy elfogadjuk önMAGunkat és másokat. Rengeteg időt, energiát spórolhatunk meg magunknak ezekkel az ismeretekkel.  

Például nekem sokkal könnyebb elfogadnom anyukám múlton való rágódását, amióta tudom, hogy ő ilyennek született. Erről a tulajdonságáról a fülének elhelyezkedése árulkodik.  

kb: 10 perc

5. Kineziológiai teszt.

A kineziológia teljesen objektív izomtesztelésével választ kapunk arra, hogy az általam használt módszerek közül melyik lesz számodra minden szempontból a legjobb. Természetesen te is szabadon választhatsz az EMKARA technikák közül. 

időtartam: 10 perc

Végül beszélünk a kiválasztott kezelésről, annak menetéről, ütemezéséről és természetesen teljesen  átlátható lesz számodra az ár is.

Itt ér véget az első alkalom, melynek össz időtartama: kb: 90 perc

Köszönöm szépen a bizalmadat!

bottom of page