top of page

Craniosacralis terápia technikák

LÉGY KÍVÁNCSI ÖNMAGADRA!

A módszer minden szinten egyedülállóan gyengéd.

Fizikai szinten a terapeuta apró, lassú, alig érzékelhető érintésekkel támogatja a koponyacsontok, gerincoszlop és a kötőszöveti rendszer mikromozgásait, melynek hatására a test önkorrekciót végez.

 

Mi zajlik ilyenkor testünkben?

A koponyacsontok élettani mozgásának biztosításával a liquoráramlás rendeződik, a koponyán belüli keringés javul, a membránokban is megszűnik a feszültség. A hormonális egyensúlyunk helyre billen, a test kötőszövetes rendszere lazábbá válik, így belső szerveink hatékonyabban működhetnek.

 

Mi történik ilyenkor velünk mentálisan?

A vegetatív idegrendszer paraszimpatikus működése fokozódik, ami azonnali nyugalmi helyzetet teremt, melyben stressztűrő képességünk javul.

 

Milyen érzés nekünk a terápia? Mi történik a lelkünkkel?

Mindenkor a te tested irányít. Amikor arra is készen állsz, hogy megkeresd akár jelenlegi problémáid mögött megbújó régebbi érzelmi elakadásaidat, akkor a tapasztalt terapeuta támogatásával kíméletesen, a magad tempójában találkozhatsz velük és feloldhatod őket.

 

Hatásai:

A terápia pozitív hatást gyakorol a központi és perifériás idegrendszerünkre, a szív – és érrendszerünkre, immunrendszerünkre, különböző szerveinkre, testnedvekre és testünk energiarendszerére is.

Általánosságban javítja életminőségünket és segít konkrét betegségek, problémák kezelésében is.

Serkenti szervezetünk öngyógyító mechanizmusát, csökkenti a stresszt, javítja immunrendszerünk működését.

Hatékonyan alkalmazható minden életkorban az alábbi problémák kezelésére: fejfájás, immunrendszer zavarai, stressz, szorongás, aggódás, bőrproblémák, szív, - érrendszeri rendellenességek, fogászati, állkapocs zavarok, fül orr gégészeti problémák, gastroenterológiai betegségek, központi idegrendszer sérülése, zavara, allergia, hyperaktivitás, dyslexia, nőgyógyászati problémák, motoros koordináció zavarai, mozgásszervi rendellenességek, stb.

b79e17ef-525f-49a0-8067-4567cfd2154a.jfif
bottom of page