top of page
Csikung Orsi_edited.jpg

Nemes Orsolya

Nemes Orsolyának hívnak. Integrált szemléletű meditációs trénerként dolgozom.

Fontos számomra, hogy átadhassam azokat a módszereket, amik az érzések és a test megismerésén, elfogadásán, szeretetén keresztül vezetnek a kiteljesedés felé.

 

A meditáció és a mozgás összhangja számomra a legtisztább út a magasabb belső bölcsességünk, tudatosságunk, egyensúlyunk, és az egészségünk elérésére. Ezt az összhangot találtam meg a Tao Csikungban, ami a mozdulatokban való örömteli elmélyülés és a meditációk harmonikus kombinációja.

 

Vezetett Meditációval, egyéni és csoportos formában is segítem a hozzám fordulókat. A meditáció minden formája a személyiséget, az egyéni érdekekről a nagyobb jó érdekeinek az irányába tereli. A Vezetett Meditációk alkalmasak érzelmi elakadások, blokkok oldására egy egy kiemelt téma megdolgozására, így sajátos igényeknek megfelelően lehet dolgozni vele.

 

A Tao Csikung Mantak Chia Egyetemes Gyógyító Tao rendszerének magyarországi megnevezése. Mantak Chia a hagyományos taoista gyakorlatokat gyűjtötte össze és alakította át a nyugati emberek számára is könnyen elsajátíthatóvá.

 

Több ezer éve a taoista szerzetesek az egészségük, a fiatalságuk megőrzésére, a halhatatlanság elérésére kísérletezték ki ezeket a harmonizáló, energetizáló gyakorlatokat. A mai ember életmódja, a stressz, a hajszolt munka és aztán a hajszolt kikapcsolódás, megkívánja a test, az érzelmek harmonizálását, talán még jobban, mint valaha. A Tao Csikung mozgás rendszere és meditációi segítenek kapcsolódni önmagunkhoz, lecsendesedni és utolérni magunkat. Kialakítanak egy kiegyensúlyozott, kellemes kedélyállapotot és egy energetizáltabb fizikai állapotot. Minden keleti rendszer a test belső energia áramlásával foglalkozik, azt állítja helyre. A Tao Csikung rendszerében a meridiánokkal és az azokban keringő életenergiával a csí-vel dolgozunk.

 

A Tao Csikungban megtalálhatóak a teljesség igénye nélkül:

- Bemelegítő gyakorlatok

- Egyszerű légzéssel összekötött “torna” gyakorlatok

- A mozgás, mint “meditáció” befelé figyelés

- Meridián aktivizáló gyakorlatok

- Ülő mosoly meditációk

 

Miben segíthet neked a TAO Csikung?

- Stresszoldás: Megszüntet a testben minden feszültséget, merevséget! A befelé figyelés segít eltávolodni a mindennapi nehézségektől. Levezeti a napi stresszt és átalakítja csí-vé, vagyis életenergiává.

- Az immunrendszer aktiválása, megerősítése

- A nyugalom, a kiegyensúlyozottság elérése: a bennünk lévő energiák a gyakorlatok segítségével harmonizálódnak!

- Az érzelmek egyensúlyba hozása: Segít a depresszió és a szorongás kezelésében! Jótékony hatással van az idegrendszerre, a pozitív érzések megerősítésére. Növeli a belső erőt és az önbizalmat. Csökkenti a félelmeket, az aggodalmakat.

- Az energiaszint növelése: A gyakorlatok elvégzése után azonnal érezheted az energiaszinted emelkedését! Segíti a nyugodtabb pihentetőbb alvást és az energiával teli, friss reggeli ébredést.

 

Már 15 perc gyakorlás is jó kedvre derít.

 

Jó társaság: Az órákon hozzád hasonló, nyitott, fejlődni vágyó emberekkel találkozhatsz!

 

Kiknek ajánlom?

 

Nőknek és férfiaknak egyaránt jótékony hatású, fiatal felnőttkortól végig az élet folyamán.

 

A gyakorlatok semmilyen előképzettséget nem igényelnek, bárki végezheti őket.

 

Folyamatosan lehet a csoportokhoz kapcsolódni.

 

Ajánlom azoknak, akik szeretnék visszanyerni testük harmonikus működését, rugalmasságát.

 

Középkorúaknak, és időseknek egyaránt kiemelten jótékony.

 

A csikung gyakorlatok lassan elmélyülten végzendők, ami ezeknek a korosztályoknak a legkényelmesebb, kellemesebb tempó és hozzáállás.

bottom of page