top of page
Keresés

Családi béke

Frissítve: 2023. júl. 17.

Emkara – Life Map - SzinasztriaMozaikcsaládban élni senkinek sem egyszerű.

A benne élő felnőtteknek és gyermekeknek is ismeretlen, új helyzet, ahova mindenki hozza magával a saját személyiségét, kommunikációs szintjét, múltját, traumáit, életfeladatait.

Sok – sok szálból készül ez a gombolyag, ezért teljesen normális, ha nem mindenki jön jól ki egymással. Persze mondhatjuk erre, hogy „nem szimpatikus” és kerülgethetjük, harcolhatunk vele, átnézhetünk rajta, alá tehetünk, várhatjuk, hogy ő mikor tesz alánk, VAGY…..

AKÁR MEG IS ISMERHETJÜK..


Saját tapasztalatból tudom, hogy ebben a helyzetben hatalmas segítség lehet mélyebben megérteni önmagunk, társunk és családunk összes tagjának mozgatórugóit, született jellegzetességeit, valamint az egymás között képződő kölcsönhatásokat is!


Ha szeretnél kevesebb konfliktust, nyugodt, szeretetteljes légkört, támogató, megtartó közeget magad körül, akkor gyere és bogozd ki a szálakat!


- Kivel hogyan kommunikáljunk?

Egyik fő konfliktus forrás lehet, ha úgy érezzük nem vagyunk meghallgatva, nem fejezhetjük ki az érzelmeinket, szükségleteinket.

Egyik gyermekemnek be nem áll a szája, a másik kettő hallgatag. Pontosan tudom már, hogy ezt mi mutatja a képletükben és mi az, amivel támogatni tudom őket a maguk szintjén.

Így nem kell senkinek megfelelni, nem lesznek felesleges kínos pillanatok és mindenki szabadnak érezheti magát.


- Kinél hol van az alkalmazkodás és az önmagáért kiállás határa?

Ráláthatunk a köztünk lévő üzenetekre. pl: „Állj ki magadért!”


- Kinek hol van a komfortzónája? Meddig érdemes elmennünk és mi az, ahol már sérülést okozhatunk a másiknak? Ne felejtsük el, hogy a fájdalomküszöbünk, érzékenységünk egyénenként eltérő lehet!


- Hogyan tudjuk terelgetni a széthúzás helyett az összekapcsolódás, együttműködés felé ezt a kis közösséget?

Ha látjuk, hogy 2 családtag között, fagyos a hangulat, sőt, akár bántó is, akkor a képletből kiolvashatjuk mi okozza ezt a vibrálást. Minden együttállásnak van ALACSONY SZINTJE és egy MAGAS SZINTŰ MEGOLDÓ KULCSA!


- Kinek milyen értékei, működési elvei vannak?

Van, akinek például extrán magas az igazság érzete, ezért nála különösen fontos, hogy ezt tiszteletbe tartsuk.


- Kiemelkedően fontos lehet tudni, hogy kinél mi jelenti a biztonságot.

Van, akinél elengedhetetlenek a keretek, szabályok és olyan is van, akit nem lehet beszabályozni és saját törvényei mentén érzi komfortosan magát.


- Kinek mi a szeretetnyelve?

Mindenkinél más és más. Lehet, hogy egyikük cirógatásra vágyik, a másiknak sokkal többet nyújt egy mély beszélgetés, odafigyelés, meghallgatás.

Az is látszik a képletből, ha valakinek más szintű kapcsolódási pontja van.

A nagylányom például lélekcsillaggal nem tud a „semmiről „ beszélgetni. Ilyenkor elvonul a szobájába. Amióta ezt tudom róla, nem akarom mindenáron ráerőltetni ezeket a közös alkalmakat, inkább megteremtem vele a számára minőségi időt.


- Kinek mi az erőssége és mi az, amit nem érdemes erőltetni?

Megismerkedni a velünk élő szellemi, lelki tartalmával hosszú távon kifizetődő, hiszen így tudjuk igazán támogatni saját céljaiban, ettől lesz boldog és kiegyensúlyozott.


Szinasztria elemzés – Tudnivalók:

- Kérlek, hozd magaddal saját és családtagjaid születési helyét, időpontját (óra, perc is jó, ha megvan!)!

- Kérlek, kérj mindenkitől engedélyt erre a kis izgalmas „utazásra”, hogy ránézhessünk életük lenyomatára!

Segít a kommunikációban, ha elmeséled nekik, hogy mindenki közös érdeke a gördülékeny, őszinte kommunikációjú, szeretetre irányuló egység megteremtése.

Biztosítsd őket arról, hogy mindenki megismerheti majd a végeredményt.

Válaszd a Life Map II. szolgáltatásunkat, mely első alkalommal egy elbeszélgetést tartalmaz és a második alkalomra készítjük el a teljes komplex elemzéseteket.


https://emkara.salonic.hu/selectDate/?employeeId=10804&placeId=4556&serviceId=121473&back=/selectEmployee/?placeId=4556&serviceId=121473


Kérdés esetén keress minket bátran (emkara@emkara.hu, +36304330609)!


Várunk sok szeretettel: EMKARA5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page