top of page
Search

EllenállásAz ellenállás mindig megakasztja testedben az energia áramlást, ezért jó, ha folyamatosan érzékeled, hogy amit éppen teszel, abban van-e!

Ez nem azt jelenti, hogy csak olyan dolgokat tehetsz, amit szeretsz és dobj el mindent, amit nem.

Azt jelenti, hogy mindig vizsgáld felül, hogy amit éppen csinálsz, az jó érzés-e neked, vagy megerőszakolod önmagad, miközben csinálod.


Amikor lelki erőfeszítés van bármi rendszeres tevékenységedben, olyankor blokkolod saját energia áramlásodat, így testedben valahol energia hiány, valahol többlet keletkezik.

Egy ideig szervezeted nagyon intelligensen zsonglőrködik az energia-háztartásoddal, ám ha tartósan fennáll ez a helyzet, akkor egyensúlyod kibillenhet, így beindulhatnak a gyógyító folyamataid (ezt sokan betegségnek definiálják...).


Legyél tudatos, mikor és miért állítod le a saját energia áramlásodat!

Ha érzékeled, hogy valaminek ellenállsz és ez feltétlenül szükséges része az életednek, akkor fordítsd át magadban egy jó motivációval!


Pl: Én nem szeretek főzni. Főleg húsos ételeknél figyeltem meg magamban a befeszülést.

Pár napja grill csirkére szavazott a család, ezért nekiálltam.

Szinte azonnal jött az érzés, még a lélegzetem is elakadt. Éreztem, hogy felületesen veszem a levegőt, kizártam a külvilágot, zsibbadt a testem és csak túl akartam lenni az egészen.

Ekkor elkezdtem vizualizálni egy képet, ahogy a fiam élvezettel tömi magába az elkészült grill csirkét (szó szerint imádja a sült csirkét!!). Látom magam előtt, ahogy mind a tíz ujját megnyalja utána. Arca tiszta ragacsos és jóllakottan mosolyog.


Na ez a kép átkattintott bennem valamit!


Erre gondolok, amikor azt mondom, hogy kétféleképpen tudod megszüntetni magadban az ellenállást.

1. Észreveszed, hogy ez most nem jó neked és kilépsz belőle.

2. Aminél nincs más választásod, ott az elméd és a lelked kreativitásával kitalálhatod hogyan élvezhetnéd is!


...és persze dolgozhatsz holisztikus módszerekkel a belső ellenállásaidon, hiszen sokszor megszokás, minta, hitrendszer is bekapcsolhatja. (Nekem pl. a tisztaság mániámat anyukám és imádott nagymamám triggerelte. " Vigyázz, nehogy poros legyen a polc! Mi van, ha hirtelen vendégek jönnek és meglátják, hogy koszos vagy! Bocsi Mamácska, nagyon szeretlek és tudom, hogy nem engem akartál bántani vele!)

0 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page