top of page
Keresés

Fülzúgás - Tinnitus

Frissítve: 2022. szept. 22.


A nyugati orvoslás és a holisztikus gyógyászat EGYSÉGE!


Az EMKARA mindent a nyugati orvoslás ÉS a holisztikus gyógyászat szemüvegén keresztül IS néz!


Mi nem azt akarjuk bebizonyítani, hogy az egyik jobb, mint a másik, hanem azt szeretnénk megmutatni, hogyan fér meg egymás mellett, hogyan egészíti ki egymást és hogyan segít egymásnak ez a két különböző szemlélet.


Ezt az irányelvünket követjük a workshopjainkon is.


Ismét egy csodálatos workshopot élhettünk át az Emkarában. A fülzúgás volt most a téma, amit néhány óra alatt nagyon sok aspektusból körbejártunk.

Az alkalmat – hogy személyes vonzata is legyen ennek a találkozásnak– saját tapasztalatok megosztásával kezdtük.

Mesinek ciripelés volt a fülében, amit saját élménye szerint a craniosacralis terápia szüntetett meg. Többféle hangról is beszámoltatok és hallottunk olyanról is, akivel telefonon szakított a párja és azt mondta „azóta hallom a telefoncsörgést”.

Egy történet alapján valaki elment meglátogatni az édesanyját a kórházban, de nem volt a szobájában. Bejött az ápolónő és azt mondta: az anyja épp most halt meg és már levitték az alagsorba. Azt mondta: „ Ebben a pillanatban elkezdem hallani a kórházi ágy kerekeinek fémes hangját.”

Ezért igenis van jelentősége, hogy milyen típusú zajt hallunk, honnan jön, mikor kezdődött, milyen pillanatokban halljuk.

Beszéltünk a fülzúgás anatómiájáról, majd lehetséges kiváltó okokról. Kitértünk a tényre, hogy a leggyakoribb oka a fülzúgásnak az úgynevezett „idiopáthiás tinnitus”, mely azt jelenti, hogy az orvosok sem ismerik az okát a zúgásnak. Emellett természetesen még rettentően sok betegségről beszéltünk, amely fülzúgást okozhat. Állhat a tünet mögött a fül saját megbetegedése, metabolikus (belgyógyászati) kórképek, de akár daganatok is. Ezután hallhattunk a tinnitus kivizsgálásról és kezelési lehetőségeiről. Feltűnhetett számunkra, hogy mivel nagyon szerteágazó okai lehetnek ennek a bosszantó tünetnek, ezért a kezelés sem egységesen hatásos. Bár van lehetőség gyógyszeres terápiára, ennek hatékonysága krónikus fülzúgás esetén sajnos nagyon bizonytalan. Kitértünk egyéb, orvosilag alkalmazott terápiákra és azok sikerére is. Ezután életmódbeli tippeket adtunk a fülzúgás csökkentésére.

Majd rátértünk az alternatív kezelési módokra.

A fülünkön keresztül érkezett negatív információkra sokkal védtelenebbek vagyunk. Nem tudjuk teljesen befogni a fülünket.

Amikor egy trauma ért minket, akár fizikai, akár lelki síkon, fontos a testhelyzet, ahogy az az eseményt megéltük. Ha például megyünk az utcán és fültanúi leszünk egy balesetnek, hirtelen jobbra fordulunk, halljuk a dudát, a sikolyt, ami akkor és ott, abban a testhelyzetben behatol a szervezetünkbe. Ha ez a trauma megreked a testünkben, a megfelelő kineziológia technika segítségével, ugyanabban a testhelyzetben segíthetjük az oldódást.

Fülakupunktúránál, a megfelelő akupunktúrás pontok stimulálásakor az érintett szervben, testrészben helyreáll az egyensúly. Az steril egyszerhasználatos tűk, vagy lézeres műszer segítségével fantasztikusan meg is támogathatjuk az aktuális kezelést, majd a végén szépen beintegrálhatjuk a szervezetbe a terápiás folyamatot

Ezután a craniosacralis terápiát ismerhettétek meg, amit az alkalom végén saját magatokon ki is próbálhattatok.


Visszajelzéseitek és saját megéleseink alapján egy nagyon jól struktúrált és szuper hangulatú workshopon találkozhattunk. Várunk Mindenkit a workshop sorozatunk következő alkalmán, kövessétek az EMKARA honlapot és facebook oldalát.

Használjátok ki ezt a hónapot, ismerkedjetek ingyen az EMKARA technikákkal és velünk. 😊


#emkara #emkaraonmagadkozpontja #akupunktura #akupunktúra #acupuncture #fülakupunktúra #fulakupunktura #emkaraakupunktura #egyensulykivulbelul #mentálisegészség #természetgyógyászat #mozgásközpont #egeszsegeseletmod #egészség #egészségeséletmód #egészségtudatos #allapotfelmeres #terapiasfolyamat #cranio #craniosacralisterapia #kineziológia #kineziologia #meridim #meridimdiagnosztika #kinaiasztrologia #kínaiasztrológia #germangyogytudomany #recallhealing #csaladallitas #taocsikung #joga #yoga #kismamajoga


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page