top of page

KOVÁCS TÍMEA vagyok, talpreflexológiával foglalkozom.

 

"A tudatos érintés művészete" (CsiAn)

 

Mindig is az emberi szervezet működésének a megismerése , illetve az embereknek való segítés vonzott.

 

Ennek köszönhetően először Egészségügyi Szakközépiskolában tanultam és érettségiztem, majd az egészségügyön belül a fogászati területen helyezkedtem el, mint asszisztens és szájhigiénikus.

 

Talpreflexológiával kb 15 évvel ezelőtt találkoztam először. Ekkor saját krónikus betegségem kapcsán, az orvosi kezeléseken túl és mellett az alternatív gyógyászati lehetőségek között keresgéltem. Mind közül a talpreflexológia érintett meg leginkább, ez volt rám a legnagyobb hatással. 

Betegségemmel a saját utamat bejárva nagyon sokat tanultam magamról és a betegségem okáról, lényegéről, értelméről. Megérett és megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék segíteni másoknak közvetlen módon, a talpreflexológia segítségével. 

 

Az ember akkor válik beteggé, amikor a test, a lélek és a szellem egyensúlya, harmonikus együttműködése felborul, a szervezet energetikai rendszere megbomlik.

A természetgyógyászatban a legcsekélyebb tüneteket is komolyan veszik.

A test normális esetben a betegség minden fázisában igyekszik meggyógyítani önmagát. A tünetek nem egyebek, mint testünk gyógyulási kísérletei. A betegség így egy esély arra, hogy megkeressük a valódi okát, tudatosítsuk önmagunkban, elfogadjuk és kiiktassuk vagy éppenséggel felhasználjuk a gyógyító folyamatban. 

 

A gyógyulást segítő talpmasszázs egy több évszázados holisztikus gyógymód. 

Testünk különböző részein szervezetünk kicsinyített leképeződése megtalálható. (talp, kéz, fül, írisz)

Ezeken a területeken szervezetünk jelzi, ha valahol az egyensúly felborul, az életerők működése csökken. Minden mikroterületen rövid időn belül megmutatkoznak a szervezetben zajló események, már jóval hamarabb a betegség megjelenése előtt az adott szerv zónájában jelentkező érzékenység, lerakódás formájában. 

A szervezet minden esetben az egyensúlyi állapot megteremtésére, illetve megtartására törekszik.

A reflexzóna masszázs segít az öngyógyító életerők folyamatos serkentésében. 

 

A masszázs alkalmával a nyomás hatására egyszerű reflexet váltunk ki a belső szervekben. A reflex nem más, mint akaratunktól független, ösztönös reakció az említett ingerre. Az inger hatására létrejövő impulzus eljut a központi idegrendszerhez, ezzel egyidőben az adott szervhez. A folyamatosan történő oda-vissza jelzés következménye, hogy beindulnak az öngyógyító folyamatok, a harmónia újból helyreáll.

 

Hatásai:

- erősíti az immunrendszert

- segíti a méregtelenítést, salakanyagok távozását

- jótékonyan hat az emésztőrendszerre

- szabályozza a hormontermelő mirigyek működését

- serkenti a nyirokkeringést

- harmonizálja a keringést

- mozgósítja az öngyógyító erőket

- szabályozza az energiaáramlást

- lazító, stresszoldó hatású

Sok szeretettel várom azokat akik az orvosi terápia mellé ezt a kezelési módot választják, azokat akik a rehabilitáció időszakában szervezetüket ezzel a lehetőséggel támogatnák, illetve akik egészségük megőrzése érdekében az egészségtudatosság jegyében választják a talpreflexológiát. 

20220815_183020.jpeg
bottom of page