top of page

Cranio & Kinez

Image by TOMOKO UJI

A craniosacralis rendszer harmonizálását végig fenntartva támogatjuk a folyamatot.
Kineziológiával előhívjuk testedből a szükséges információkat, közben a craniosacralis terápia technikával megadjuk neki a szabadságot, tiszteletet és a bizalmat is ahhoz, hogy felszabaduljon a múlt kötéseitől.
Követve a test belső intelligenciáját engedjük arra kanyarodni érzeteidet, érzelmeidet, amerre éppen abban a pillanatban visznek.
Ilyenkor a tested meghálálja, hogy nem erőlteted bele semmibe, ami neki nem komfortos.


A kineziológiai kezelés alatt általában a homlok és tarkó területét érintve teremtjük meg az elmélyült kapcsolatot önmagad és a problémád között. A Craniosacralis terápia technikák és a Kineziológia ötvözésekor az érintés helye változik attól függően,
hogy a tested éppen hol kér figyelmet. 
Érintéssekkel követjük tested üzeneteit, így még intenzívebb összekapcsolódás jön létre.

 

Mit tesz hozzá a craniosacralis terápia technika a kineziológiai folyamathoz?

Az erőteljes paraszimpatikus idegrendszeri hatása miatt a kineziológiai kezelés sokkal ellazultabb állapotban történhet. Légzéstechnikával, relaxációval és a craniosacralis ritmusra hangolódással kezdjük a kezelést, ami segít a jelenben lenni és kizárni az elme kattogását.

Helyileg támogatja a fizikai és lelki blokkok felszabadulását.

A módszer segíti a szöveti oldódást, így könnyebben hozzáférhetünk a sejtszinten eltárolt feszültség mintázatokhoz.

A blokk epicentrumánál a craniosacralis ritmus észrevétlenné válik, így pontosan beazonosíthatjuk a valódi traumát.

A craniosacralis ritmus harmonizálásával az egész szervezetben elindulhatnak az öngyógyító folyamatok.

Ez a technika segít megnyitni a kifejezés útját. Kommunikációs blokkok oldódnak, azt veheted észre, hogy sokkal könnyedebben tudod kifejezni érzelmeidet, akaratodat.

A gerincvelői folyadék áramlásának támogatásával az izmokba táplált információ gyorsabban, hatékonyabban érhet célba.


A craniosacralis terápia technika energetizál, és feltölt élettel, ezért a kineziológiai kezelés közben és után sokkal motiváltabbnak, fizikailag és lelkileg erősebbnek érezheted magad.


A kezelés végén kineziológiával az izmokból az agyba töltjük vissza a testedben lezajlott pozitív irányú változásokat, érzeteket, érzelmeket, választásokat. A folyamatot még jobban erősítve, a craniosacralis terápia technika ezeket a változásokat nemcsak az agyba, hanem testszerte az egész szervezetbe is beépíti, mégpedig sejtszinten.

Megjegyzés: "Okleveles természetgyógyász kineziológusként kineziológiával, az EREDETI Craniosacralis terápia elemeivel és Kínai asztrológiával foglalkozom. Az EREDETI Craniosacralis terápiát oktató Upledger Institute Hungary CST1, CST 2, SER (SomatoEmotional Release), SERTIP, CSP1 (Craniosacralis terápia a gyermekgyógyászatban 1) képzéseket végzett hallgatója vagyok.

bottom of page