top of page
Keresés

EGYEN-SÚLY workshop I. Táplálkozás, életmód





„Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered”- Hippokratész


Mi is tehát az egészséges étkezés? Mindenki mást mond és már azt sem tudod kinek higgy? Egészséges szeretnél maradni, de már lassan úgy érzed, hogy akkor semmit sem ehetsz?

És mindez hogyan áll kapcsolatban testsúlyunkkal? El tudjuk fogadni magunkat, ha a tükörből nem a vágyott külső tekint vissza ránk? Nehéz megtalálni az egyensúlyt életünk különböző területein és ez az étkezéssel sincs másképp.


Ezen gondolatok mentén indult el július végén az első egyensúly workshopunk az EMKARÁBAN. Majd fejest ugorva a témába – finomabbnál finomabb kóstolóink kíséretében – egy varázslatos beszélgetés bontakozott ki. Hárman az EMKARA alapítói közül átbeszéltük, ki, milyen tippeket adna az étkezésről és egészséges életmódról. Sokat beszélgettünk arról, hogy a végleteket kerülni érdemes életünk ezen területén is. Egy kiegyensúlyozott, mértékletes és ami a legfontosabb: FENNTARTHATÓ étkezési formát ajánlottunk mindenkinek. Hiszen hiába eszik valaki egészségesen, ha azt csak egy hétig képes fenntartani. Meg kell találni azokat az ételeket, szokásokat, melyek egészségesek, egy hosszú munkanap után is elkészíthetőek és hosszú távon be tudjuk építeni életünkbe.

A beszélgetésbe mindenki beletette legjobb tudását. Beszéltünk az ételekről kineziológia szemmel, például hogyan lehet tesztelni a számunkra hasznos és nem hasznos ételek alkotóelemeit.

Előkerült a bélbaktérium-flóránkkal kapcsolatos legújabb kutatás is, hiszen ­– ha hiszed ha nem – ezek a kis „bélbarátaink” az egész emberi szervezetre hatással vannak: legyen az hormonális rendszer, krónikus betegségek, idegrendszer, rosszindulatú folyamatok vagy akár a hangulatunk.


Az első workshopon adtunk egy kis ízelítőt azokról az összetevőkről, melyek nagyon egészségesek és érdemes hangsúlyosabbá tenni az étkezésünkben. A képeken láthatjátok milyen ételeket készítettünk Számotokra ezekből a szuper összetevőkből. A második alkalmon is nagyon sok ételről beszélünk majd, azonban részletesebben kifejtjük a bélrendszerre gyakorolt jótékony hatásaikat és hatásmechanizmusokat. Most a teljesség igénye nélkül néhány alapanyagot említenék.

Tudtad például, hogy az avokádó milyen csodálatosan tápláló zsírokat tartalmaz? Egyszeresen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavak is találhatóak benne (Mint a sokak által ismert Omega 3 zsírsav.)

Legalább 20 alapvető tápanyag van benne, többek között réz, vas, kálium és rostok. Tartalmaz továbbá 5 féle vitamint: A, B, C, E, K. Mindemelett a baktériumflórád egyik legjobb támogatója.

És hallottál már a kék zónák kutatásáról? Ezek a Földünk azon területei, ahol az emberek 90-100 évig élnek. Hogyan lehetséges ez?

A második workshopon erre a témára is kifogunk térni. Többek között a következő volt közös bennük: Mindegyik nép napi szinten, nagy mennyiségű olíva olajat fogyasztott.

Nem elég, hogy nagyon finom, emellett véd a szív és érrendszeri megbetegedésektől és csökkenti a szervezetünkben zajló gyulladásokat. Tele van antioxidánsokkal, E és K vitaminnal. Nem csak az élettartamot, de az élet minőséget is pozitívan befolyásolja.

A harmadik hozzávaló, amit beszélgetésünk középpontjába tettünk nem más, mint a fokhagyma. Amellett, hogy erősíti az immunrendszerünk, hatással van a keringési rendszerre, továbbá csökkenti a gyulladást és a vérnyomást. És még sorolhatnám...


Ismered a fermentált ételek varázserejét? Tudtat hogy egy jó otthoni húsleves miért is gyógyít? Mennyire tápláló a benne lévő kollagén? Ezekről és még számtalan tippről, hatásról, összetevőről hallhattatok és hallhattok majd workshopunkon.


A fenti összetevők dominanciájával és jótékony hatásaival együtt hoztunk kóstolót és további alternatívát ajánlottuk azoknak, akik szeretnének több figyelmet szentelni testi és lelki EGYENSÚLYuknak.


Ha többre vagy kíváncsi, szívesen hallanál a bélflórád megfelelő táplálásáról, vagy szeretnél beállítani végre egy egészséges, mégis finom étrendet látogass el második workshopunkra szeptemberben! (Ne zavarjon, ha az első workshopra nem tudtál eljönni, a második elején össze fogjuk foglalni a legfontosabb információkat!) Vagy gyere el személyes tanácsadásra ;)


Ha csak annyit teszel, hogy ezt a néhány összetevőt jobban beépíted a mindennapjaidba már sokkal egészségesebb életet élhetsz.


Tedd meg velünk az első lépést, az egészséges életmód útján. Hiszen, mint tudjuk, minden apró gondoskodás számít. És nem mindig csak mások felé, hanem magunk felé is.


A posztot Kristóf Petra dolgozta ki. 💗


27 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page